2015-06-28
話說呢間野前身好似係做自助餐近呢期先轉左做半自助餐(我聽返黎架)但唔理啦,總之我係黎食野佢之前係做咩我就唔理架啦 =P咁呢到係一個主菜,自己可以另外叫飲品出面有西湯、沙律吧、甜品、冷盤仲有兩款海鮮:蝦同蟹沙律吧都多選擇,可以自己配下冷盤方面都有泰式鳳爪,酸酸地幾開口另外,有D 冷麵、茹子凍食、豬頸肉一開始都食左陣佢D "頭盤"先叫主菜另外,試左呢到既芝士,同埋佢都有餅俾你配芝士芝士唔錯,唔會好強味,唔配餅食都得因為D 餅好似放耐左...有D 唔夠硬但勝在可以自己切黎加沙律 XD食完前菜就叫埋個主菜:野生紅鹿脊柳($398)係香港好似好少見有鹿肉食係外國小說就成日話郊外獵左兔仔、鹿呢D 黎食一直都好食試下咩味 =P口感有D似牛肉,都幾鬆鬆地大家都係紅肉,但好似味道唔算太有主要都係食到佢個醬汁味配菜反而特別少少,相入面個幾舊唔係薯仔竟然係蕃薯,呢個幾過癮另外試左友人既香煎智利深海軍曹魚($238)整得唔錯,條魚煎到岩岩好入口幾滑,又唔會散開成餐最注目既係杯生啤($78)終於出現左唔係"圖片只供參考"既野啦!!!!真係同餐牌一樣,有酒有泡架 XD
近呢期先轉左做半自助餐(我聽返黎架)
但唔理啦,總之我係黎食野
佢之前係做咩我就唔理架啦 =P 咁呢到係一個主菜,自己可以另外叫飲品
出面有西湯、沙律吧、甜品、冷盤
仲有兩款海鮮:蝦同蟹
沙律吧都多選擇,可以自己配下
冷盤方面都有泰式鳳爪,酸酸地幾開口
另外,有D 冷麵、茹子凍食、豬頸肉
一開始都食左陣佢D "頭盤"先叫主菜 另外,試左呢到既芝士,同埋佢都有餅俾你配芝士
芝士唔錯,唔會好強味,唔配餅食都得
因為D 餅好似放耐左...有D 唔夠硬
但勝在可以自己切黎加沙律 XD 食完前菜就叫埋個主菜:野生紅鹿脊柳($398)
係香港好似好少見有鹿肉食
係外國小說就成日話郊外獵左兔仔、鹿呢D 黎食
一直都好食試下咩味 =P
口感有D似牛肉,都幾鬆鬆地
大家都係紅肉,但好似味道唔算太有
主要都係食到佢個醬汁味
配菜反而特別少少,相入面個幾舊唔係薯仔
竟然係蕃薯,呢個幾過癮 另外試左友人既香煎智利深海軍曹魚($238)
整得唔錯,條魚煎到岩岩好
入口幾滑,又唔會散開 成餐最注目既係杯生啤($78)
終於出現左唔係"圖片只供參考"既野啦!!!!
真係同餐牌一樣,有酒有泡架 XD
Other Info. :
基本上尖沙咀地段,魚個個主菜係二百頭左右算合理
另外,主菜都有幾多選擇下
如果晚市,尖沙咀既酒店做二百幾,算唔錯
同埋可以坐耐D,同FD子一路食,一路飲下野,吹下水
不過鹿肉個個接近四百,好似價錢上高左少少