2023-12-05 81 views
今日放假,同老公嚟到相馬食咗個超級豐富嘅午餐,食完真係晚飯都唔使食啦!我哋食嘅係一個叫做大閘蟹海鮮蒸鍋放題,大閘蟹,海鮮,火鍋料,點心,小食,甜品和飲品都係任食任飲嘅!真係應有盡有!🩷佢哋有一個既定嘅順序,先食咗飲咗碗胡椒花膠雞湯,再食大閘蟹,跟住上個海鮮蒸鍋,最後上埋火鍋,中途可以出去攞啲小食,點心,串燒炸物,甜品飲品嗰啲嚟食。🩵呢個時候食嘅大閘蟹蟹膏特別多又話又濃好好味,海鮮蒸鍋係用蒜蓉香蔥蒸,有好香蒜蓉味。火鍋湯底係胡椒花膠雞湯,入邊非常足料,飲落去味道鮮甜又暖胃,用呢個湯煮雞肉味道特別鮮甜,煮蔬菜亦都好好味。💜點心非常有水準,有蝦餃,燒賣,牛肉球,流沙包,叉燒包,馬拉糕等等。流沙包一咬落去入邊嘅流沙就嚟出嚟甜甜地又有咸蛋香味非常惹,叉燒包鄙薄餡靚,叉燒又夠多。