2017-07-17 248 views
今晚老公話帶我去食熊本和牛任食,我唔係好信,因為價錢都係二百幾,大家都擔心會中伏,不過他説是朋友介紹,所以我約埋契女及她的媽媽一起去試。訂了七點半,行到去樓梯已經有人等位,好彩訂咗位,我們坐下來時,發現空氣清新,完全沒有油煙味,在地庫都可以做到空氣流通,呢個唔簡單。老公話$208任食有幾拾種肉類,海鮮,蔬菜,只要加$38就可以,升級吃熊本和牛、牛排骨及海鮮拼盤等等。我們第一輪要和牛、皇者牛排骨、海鮮拼盤、特級牛頸肉、黑毛豬腩肉、肉眼扒、生菜麵鼓醬、海鮮辣湯,後來見到和牛同牛排骨都好靚,即時再叫多二、三碟。侍應上菜時,順便幫我們開爐,我才發現原來個爐的網,閃閃發光好乾淨。我覺得配菜,最好味係韓國泡菜,又夠辣又香甜和牛脂肪比例平均,肉質好鮮味,唔靭又無筋,燒完即刻放入口,不加任何調味已經好正,如果加少許鹽就更加和味,係靚牛肉先可以咁食。😋😋😋另外我又試下傳統食法,用生菜包牛肉,再加上蒜頭、青椒、韓式辣醬,結果同樣好味😍😍😍皇者牛排骨,雖然用醬油醃過,如果個爐火旺,燒幾吓就可以吃,肉質好嫩滑,牛肉肉味豐富。黑毛豬腩,肉質不算肥,肥瘦比例適中,肉味好香,絕對沒有騷味的靚豬肉。我們點了好幾次和牛

燒烤爐鐡缐網乾淨

我覺得配菜,最好味係韓國泡菜,又夠辣又香甜
配菜

生菜包牛肉

牛排骨

黑毛豬腩肉

我們點了好幾次和牛同牛排骨,每次質素都差不多,沒有失準👍👍👍

海鮮拼盤有元貝、魚柳、鮮蝦、青口及魷魚,我覺得蝦同元貝好新鮮👍👍👍
海鮮拼盤

我們點了幾次牛排骨、和牛、黑毛豬,有咁靚嘅肉又點能夠少了酒,所以我們點了清酒,有酒有肉,真係人生一大樂事,升級果然係正確之選😍😍😍
清酒

其他食物只叫了海鮮辣湯、蔬菜,連我最愛的人參雞湯都忘記了點。
海鮮辣湯

海鮮辣湯內有很多海鮮,辣味香濃,有水準。

其實任食有幾拾種選擇,只因為我們太愛吃牛肉,不經不覺都已經飽咗七、八成,所以其他食物點了很少,質素都好好,下次再來時要試試其他。

燒烤爐鐡缐網乾淨
配菜