2012-08-29 26 views
o係梁山食到好飽 , 行過銅鑼灣呢個新商場行下先希慎商場呢期咁 hit , 都唔需要多作介紹喇由最高一直行到最低層 , 走馬看花地見到好多食肆 , 難怪近兩星期有咁多黎自希慎o既食評 , 搵日都要黎認真搵食我地一直走到最底層o既 Supermarket , 大家有 d 口渴於是經商議後返左上黎六樓 , 打算o係 haagen dazs 坐下 ,兼且用左張上次做姊妹時友人送o既 haagen Dazs $50 Coupon入座後有店員向我地推介最新o既特飲 , 能飲能食 , 正合我意 ~一打開 menu 就見到一杯我最愛綠茶紅豆飲品 , 唔使再揭都得喇 , haagen Dazs o既綠茶雪糕一向係我最愛 ^V^1. 抹茶愛漫遊~ 飲品名字同 menu 簡介都幾攪笑 , 張相同實物相似度勁高 , 讚 !!不過o個幾粒雪糕真係丁丁球 , 一粒綠茶大小小 , 一粒香草中粒 ....好味 , 但係得兩三啖 ><" 仲有一粒係bb size 桑果雪芭 , 本來佢都係好好味o家但因為襯托o係甘甜香滑o既綠茶同香草雪糕下 , 桑果雪疤變得超酸 @@o個幾粒紅桑梅更加係超級勁酸 , 真
o係梁山食到好飽 , 行過銅鑼灣呢個新商場行下先
希慎商場呢期咁 hit , 都唔需要多作介紹喇
由最高一直行到最低層 , 走馬看花地見到好多食肆 ,
難怪近兩星期有咁多黎自希慎o既食評 , 搵日都要黎認真搵食

一打開 menu 就見到一杯我最愛綠茶紅豆飲品 ,
1. 抹茶愛漫遊
o個幾粒紅桑梅更加係超級勁酸 , 真係有少少唔明白點解會咁配搭 ,
白朱古力係我自己唔太鍾意所以無食 , 清左 d 雪糕就輪到飲喇
呢杯飲品 .... 唔似沙冰 , 都唔使奶昔 , 味道飲起係有抹茶o既香
但又唔係 haagen dazs d 綠茶雪糕味喎 , 味道係 ok ge , 唔會過甜
紅豆得好少 , 普普通通啦 , 成杯野未能夠令我覺得 " 正 " 囉
## 呢間 haagen dazs o既堂食座位聽聞係最間先開放
唔知係咪因為咁 , menu 上有好多種甜品都被貼上暫停供應
如果我地唔係因為口渴想試下佢 d 特飲而係真係想食堂食o既雪糕甜品
見到咁樣咩都無得叫o既 , 相信就會唔係幾高興 ~
2012-08-24
Waiting Time
3 Minutes (Dine In)