2024-11-06
同朋友約咗去形點行街,見天氣開始轉凉,我地就決定去打邊爐 - 牛大人!當我地十五十六諗住揀邊個套餐時,餐廳職員話現凡揀日本黑毛和牛 A4+套餐,就會即時贈送M9和牛牛丸和海鮮拼盤,於是地最後就揀咗日本黑毛和牛日A4+套餐,哈哈!湯底就揀咗牛大人紅燒牛骨鍋,好香濃既湯底,基本上唔洗醮料,都好入味!好正PILSNER啤酒香氣為明顯的麥香和一點酒花香氣。入口可以喝得到純淨的麥芽、薩茲酒花的風味,接著苦韻放大但也在吞嚥後快速消逝,並留下清香的麥芽感。打邊爐同時,再同友人啤一啤,即刻開心晒自助吧亦整齊咁擺放住多款不同既火煱配料,有丸類、蔬菜類、麵類、醬料區、飲品區,款式多樣化,花多眼亂,樣樣都好吸引,好想食日本黑毛和牛日A4+ ,牛味濃且彈牙,安格斯牛小排、澳洲和牛M5牛肩卷、安格斯特選牛板腱,3款肉其中安格斯牛小排油花均勻,油脂較重,最軟腍(個人最鍾意),而澳洲和牛M5牛肩卷牛味最濃郁唔好牛既小伙伴唔洗擔心,因為牛大人有提供豬,雞,海鮮,任君選擇。仲有伊比利亞黑毛豬梅肉,鮮甜鮑魚任吃,小食類別更有『鮑魚三吃』 - 古法醉鮑魚、炭燒鹽蔥鮑魚、柚子燒汁鮑魚,多款全新食材。不過由於我地兩個戰鬥力太弱
PILSNER啤酒
唔好牛既小伙伴唔洗擔心,因為牛大人有提供豬,雞,海鮮,任君選擇。仲有伊比利亞黑毛豬梅肉,鮮甜鮑魚任吃,小食類別更有『鮑魚三吃』 - 古法醉鮑魚、炭燒鹽蔥鮑魚、柚子燒汁鮑魚,多款全新食材。不過由於我地兩個戰鬥力太弱,只係叫咗西班牙豬梅肉片,十分推薦,相當出色,有嚼口得黎一啲都唔鞋。
最後又點少得甜品呢!係哈根達斯呀,我地仲叫埋仙草甜品,都好唔錯!今晚食得照滿足