2016-10-22 1424 views
海馬來港,一號風球下我在灣仔太古廣場一帶開工,午餐懶得搵地方的情況下一個人到呢間pizzaexpress午餐~~~午餐價錢未加一就係我依家呢份臨時工的時薪,其實價錢在呢區來講已經係好中產,其實行遠d應該有平平地的車仔麵,可惜果間車仔麵冇堂食( ̄∇ ̄)如果兩個人食感覺會抵d,如果有下次,我一定會搵人陪我食!呢間分店感覺比較開放式,在街外係斜路,街上的人都可以望入來~~~我就點咗餐湯和汽水(pizzaexpress 的缺點係餐飲冇熱飲),今次個餐湯幾好飲,係紅蘿蔔加薑,如果晚餐頭盤可以選擇飲湯都不錯(^_-)吞拿魚意粉真係好食,一向我認為吞拿魚意粉只配白汁,沒想到配茄汁都好食,可惜我胃口不夠好,所以食唔晒成碟意粉,做咗大晒鬼(>﹏<)會員慣性儲分,一星期內食足三次 pizzaexpress ,都係要停吓,縱使有多喜歡,但個人始終想食吓中國人的食物(^_^;)其實 pizzaexpress 係來自英國,近期我才知道,第一次去 pizzaexpress 其實在6、7年前,當年我有筆友與男友來港旅遊,她的男友帶我們到閣鄰街附近那間分店晚餐,現在那分店已經搬了。近年 pizzaex

如果兩個人食感覺會抵d,如果有下次,我一定會搵人陪我食!

近年 pizzaexpress 開始擴張,還發展港沿線,聽說荃灣廣場將會有分店,唔知到時價錢會否貼地呢?
2016-10-20
Type of Meal