2021-10-29 151 views
長沙灣呢間甜記餃子一向係唔少餃控嘅心水之選🥟,今次我呢個餃控都慕名而來試下呢度出名飽滿,湯底又冇味精嘅餃子。呢日未夠6點去到已經好旺場,座位有少少迫不過舖面感覺都幾新淨企理。南瓜忌廉雞肉餃、菠菜豬肉餃雙拼,番茄薯仔魚湯餃子可以叫煎餃或湯餃,仲有啲小食可以揀。餃子餡料款式都算幾多,餃子皮非常薄,係正宗皮薄餡靚又大隻嘅餃子,餡料好飽滿。南瓜忌廉雞肉好好食🤩食到南瓜天然香甜味,本來以為有忌廉會漏,不過實際又唔會,仲食到一絲絲南瓜蓉,我相信煎應該會更夾😋至於菠菜豬肉都唔錯,菜嘅比例好多,相對健康,會食到少少薑味。個湯聽聞係無味精,全天然用真材實料煲出嚟,飲落幾清甜,不過魚味就唔係好覺,呢日冷鋒到🥶我自己飲晒碗湯,即刻暖哂🥳🥳人均消費:$50推介指數(10分為滿分):8分

南瓜忌廉雞肉餃、菠菜豬肉餃雙拼,番茄薯仔魚湯

人均消費:$50
推介指數(10分為滿分):8分
2021-10-22
$50 (Dinner)