2021-05-30
午餐時間起東港城搵食 周圍都超級多人 要等位我哋冇話想食咩 所以諗住邊度少啲人就去邊咁啱經過依間韓國嘢 佢同Nene chicken一齊 但係原來兩邊唔通我哋冇諗住BBQ 只係食lunch setMenu lunch set選擇唔太多原先想叫烤牛肉冷麵 點知佢話冇冷麵!!!最後揀咗牛肉牛骨濃湯配白飯 ($82)主菜前有配菜食 有泡菜 酸海帶 茄子 辣青瓜個海帶幾好食幾開胃上菜速度算快 啱啱整起 超級熱 然後個砂煲都好重手吓 賣相一般 就咁睇唔太吸引🙈不過份量好大仲要比起相入面多好多野 例如紅棗 冬菇 同埋原來佢已經有麵🍚個飯係包埋 有成一滿碗米就唔算靚同好食 唔係珍珠米 質感比較硬 而且冇咩飯香味 不過都係用嚟餸牛肉啫🍲個湯底真係好濃味 而且相對較油🐂牛肉份量幾多 有5大片 同埋佢超級腍 一夾就散 完全冇骨超級重牛味 因為係牛腱口感唔錯 透明部份好似啫喱咁瘦肉部份實少少成個餸都非常濃味 所以餸白飯真係啱晒不過個麵就唔好食 超級淋 一’pat’咁完全冇咬口 其實我連佢係咩麵都唔知...可能似米粉 超級幼身-味道上 除咗牛肉好味之外 其他野都好一般環境普通 因為原先可以BBQ 所以入到去
我哋冇話想食咩 所以諗住邊度少啲人就去邊
我哋冇諗住BBQ 只係食lunch set
Menu lunch set選擇唔太多
原先想叫烤牛肉冷麵 點知佢話冇冷麵!!!
最後揀咗牛肉牛骨濃湯配白飯 ($82)
主菜前有配菜食 有泡菜 酸海帶 茄子 辣青瓜
口感唔錯 透明部份好似啫喱咁
瘦肉部份實少少
不過個麵就唔好食 超級淋 一’pat’咁
味道上 除咗牛肉好味之外 其他野都好一般
環境普通 因為原先可以BBQ 所以入到去 冇論你燒唔燒都成身油煙味
服務就一半半 有個女嘅 問佢問題好似唔想答你咁 但係上菜嗰個男仔又幾好嘅 同埋多數後生仔女
價錢方面 $82一個餐 包飲品 同埋份量夠大 牛肉又足 都可以叫唔貴嘅