2018-08-22
座落於鰂魚涌站出口既餃餃餃子店,地方非常就腳,地鐵站一行出嚟過條馬路就到,以拉麵為主題既餐廳就食得多,以日式餃子為主題還是第一次!點入面都係以餃子為主既美食,價錢豐儉由人,選擇多,有d款式真係第一次見到!招牌餃子都幾低食,16隻先賣$42! 餐廳提供既醬汁貴精不貴多,主要以咸同辣為主! 辛子味噌醬汁個味辣得嚟幾惹味,唔想剩係點醬汁咁單調,可以加少少試下!估唔到除左啤酒之外,呢度有我幾鍾意飲既錄茶可樂,可樂加上淡淡的綠茶味,完全沒有違和的感覺!餐廳上菜都幾有效率,招牌chao chao餃子好快送到, 外皮煎得香脆,皮薄餡料嫩,肉汁頗豐富! 唔駛點醬汁都好好味,當然加點辣汁會更惹味!$42/16隻又幾抵食!柚子胡椒餃子,柚子同胡椒都係比較重口味既香料,不過出到嚟都好夾,唔會搶左對方既味道,我覺得幾開胃,而且胡椒味濃郁,基本上都係唔駛點醬汁!食左兩個成日都有得食既餃子後,跟住落嚟係比較特色既粟米濃湯味shake shake餃子! 估唔好餃子都有加入味粉shake! 好過癮!餃子用上比較硬身既皮去炸,所以搖極都唔會散,入面餡料都保持到肉汁,唔會炸到乾晒,而且粟米濃湯味道十分吸引,呢個有得玩又有
招牌餃子都幾低食,16隻先賣$42!
餃子用上比較硬身既皮去炸,所以搖極都唔會散,入面餡料都保持到肉汁,唔會炸到乾晒,而且粟米濃湯味道十分吸引,呢個有得玩又有得食既餃子值得推介!
跟住落嚟既係蟹肉忌廉餅,炸得金黃香脆,份量唔大,食多兩件都無問題!
小心燙口,咬開外皮芝士忌廉爆晒出嚟,酸酸甜甜,幾好食!
最尾送到嚟既炸雞肉芝士餃子,呢度既炸物都做得唔油膩,皮較煎餃子厚,炸得香脆,入面既餡料肉汁都keep得到,芝士流心味道濃郁,嫌芝士味唔夠濃郁,仲有芝士醬點!不過我認為都幾夠味!唔駛點任何醬汁都好可口!
呢餐埋單200 幾,幾算係抵食,鍾意食日式餃子既朋友係可以嚟試下!