2023-03-06 184 views
逸東餃子價錢💲: $58/ $38好味程度😋: 4.3/5服務🍴: 3.3/5環境🗾: 3.3/5性價比🥢: 4.3/5回頭率😚: 4/5-同大家食左幾間西餐日本野鍋物等等,今次介紹返平民美食-餃子!越來越多餃子選擇,去到大埔一樣有!呢間仲係炮台山開左分店,方便住港島的顧客。今次我去大埔呢間,星期日來要等一陣。坐落冇耐,店員就會來落單,建議快速決定食咩呀,因為店員態度都唔係咁好🙈 見佢下奏開始會有栥飯,下次一定要食!-✅✅酸辣湯粟米芝士豬肉餃。酸辣湯做湯底好特別! 呢到的酸辣湯比較杰,好似羹咁,但好足料,有大量木耳、蘿蔔、筍、肉絲等,根本飲晒呢個湯都會飽😗不過揀呢個底就會有啲搶左餃子的味道🫣 粟米芝士餃,飽滿大隻,粒粒粟米好清甜爽脆,感覺係新鮮剝的而唔係罐頭質素🤩 加上香濃邪惡的芝士就啱晒,雖然唔係拉絲芝士,但味道更濃郁!肉的比例大概係一半,啱中意粟米的大家🥳-✅麻香三椒先肉餃。半煎炸的感覺,外層煎到金黃金黃,底部同邊位偏脆硬,好香口😜因為佢哋的餃子皮算係中間厚度,煎出來仍然保持到個形狀,摺口位非常之靚!三色椒味道好濃,口味帶甜,食食下就食到隱約的麻,小小刺激但好惹味😬呢個味道比粟米的
逸東餃子
價錢💲: $58/ $38
好味程度😋: 4.3/5
服務🍴: 3.3/5
環境🗾: 3.3/5
性價比🥢: 4.3/5
回頭率😚: 4/5

✅麻香三椒先肉餃。半煎炸的感覺,外層煎到金黃金黃,底部同邊位偏脆硬,好香口😜因為佢哋的餃子皮算係中間厚度,煎出來仍然保持到個形狀,摺口位非常之靚!三色椒味道好濃,口味帶甜,食食下就食到隱約的麻,小小刺激但好惹味😬呢個味道比粟米的更加感覺啖啖肉🤭

估唔到又真係幾ok,印象中豐信餃子超好食之後,呢間都唔錯👍🏻 反而大家好鍾意的甜記我就覺得係呢間之下🙈 經過可以一試!炮台山都有啦😌
#piggyfoodiein大埔 #piggyfoodiein炮台山