2022-02-06 1220 views
其實深水埗長沙灣一帶好多小店。呢間充滿日本風味的拉麵店,滿滿日本佈置。心入面又係果句「好想返鄉下」。講番拉麵,㨂左博多元祖豚骨拉麵,個豚骨湯勁濃勁漿住個口,如果鍾意濃湯就啱哂。另外揀左熊本和牛醬油拉麵。湯底都係漿口既口感,不過入口有份清甜嘅感覺加埋葱花同炸香蒜粒配和牛,有驚喜。另外跟餐可以選餃子同慢煮雞沙律,餃子係一向日式餃子既味道,不過個餃子皮好薄同師傅煎得勁香脆。但慢煮雞沙律就不是我杯茶,因為係配薯仔沙律。所有拉麵都需時烹製,要耐心等候。題外話小店基於員工健康著想已關門,大家出發前可能要有定心理準備或打電話去查詢一下。

2022-01-23
$150 (Lunch)