2021-05-22 46 views
台灣麵不嬲都出名, 但養生湯麵就真係比較少見, 愛好養生嘅我當然唔會放過呢間餐廳。餐廳距離天后地鐵站大約一分鐘路程,非常方便。台灣藥膳農場醉雞湯麵,$56, 加兩蚊可以轉台灣手工麵。 食得養生湯麵個養生湯當然係重點, 食到好重當歸,紅棗同埋杞子嘅味道, 湯嘅味道非常濃郁, 作為湯麵嘅湯底認真不錯。 醉雞同養生湯味道非常夾, 花雕酒將養生湯嘅味道進一步提升, 醉雞件浸淫過養生湯之後亦都更加美味。店舖強烈推介嘅秘製辣醬。跟餐加26蚊 可以多一客麻辣白菜豬肉餃, 呢度嘅麻辣醬汁算係做得唔錯, 白菜豬肉餃就有啲似某個碼頭嘅味道, 算係不過不失。

餐廳距離天后地鐵站大約一分鐘路程,非常方便。
養生 湯醉雞台灣麵

秘製辣醬

店舖強烈推介嘅秘製辣醬。
麻辣白菜豬肉餃

2021-05-20