2021-08-17 267 views
上個禮拜去太古探朋友,諗緊晏晝食咩,朋友就推介咗呢間有《2021 米芝連🌟》推介嘅中式餐廳。餐廳嘅位唔算太多,食晏時間都幾多人等位,想食嘅要早啲嚟。間舖頭係太古誠品一樓,行入去轉左就係。食物方面都幾多選擇,都有八至九款🧉湯,想食燒味、扒餐都有👍🏻@siuchung_coconut我哋叫咗兩個 lunch set, 入面可以追加飯/ 麵,再叫多咗個甜品 share 🍶 .《搪瓷素湯》🥣 $52+椰小飯、雞翼、菜圃 +$9啱晒食素嘅你,個湯入面有粟米、紅蘿蔔、椰子肉、腰果、無花果等等。幾清甜,冇乜味精,我平時煲湯都會落下腰果👍🏻 可以當湯飯咁食添《花生大棗鮮蹄》🥩 $67+撈公仔麵、雞翼 +$12個湯好入味,第一啖就試到好濃嘅膠質同花生味,飲得出煲咗好耐👍🏻好夠火喉《手工芋圓》$39食到四隻唔同味嘅芋圓,第一次食抹茶味🍵 ,幾彈牙同有咬口👍🏻 椰汁都好香甜。.整體舖頭入面嘅嘢食都幾健康同滋補,啲燉湯好特別,必飲!
@siuchung_coconut

《搪瓷素湯》🥣 $52
+椰小飯、雞翼、菜圃 +$9

《花生大棗鮮蹄》🥩 $67
+撈公仔麵、雞翼 +$12

《手工芋圓》$39
整體舖頭入面嘅嘢食都幾健康同滋補,啲燉湯好特別,必飲!
Type of Meal
Lunch