2021-06-27 234 views
#天后 相約好友一同午餐! 連日大雨☔, 天氣涼涼的, 蒙上一層灰灰的天空, 令大家也沒有心情! 來一客養生湯吧, 要好好保重身體! 🐥🍜花膠醉雞湯米線 ~ 有濃濃酒香但人口唔算好勁, 超碼我呢個酒精敏感的亦無不良反應! 雞肉份量多, 花膠足有2大片, 燜得夠腍, 但米線份量太多, 根本食唔晒! 🥥🍚藥膳椰子雞飯 ~ 好好好香啊...雞肉嫩滑入味, 椰子湯香濃又甜, 可以飲又無味精, 我最後成碗飲晒! 🐖滷水豬大腸 ~ 雖說是小食, 但份量超級極度多! 豬大腸燜得夠腍夠入味, 肉質亦滑滑的, 非常乾淨! 🥟麻辣白菜豬肉餃 ~ 餃子皮不厚, 滑滑的! 肉餡滿滿的, 辣度也可以選擇, 讚!