老公生日專程來到養心殿慶祝,因為佢好喜愛打邊爐,又熱愛台灣,所以揀養心殿,咁就可以一次過滿足曬佢兩個願望上到頂樓,見到招牌紅色燈籠便知道是養心殿店內裝修古色古香,燈光柔和,枱與枱之間都算寬倘,坐得很舒服醬油香料可自己調配我選擇了女士養顏既美人鍋$188加老公最愛既麻辣鍋,美人鍋裡面有原隻烏雞加上有大量嘅桃膠,杞子同埋金華火腿,味道濃郁,有好香既雞湯味,感覺很滋補桃膠份量非常豐富,今晚可以充分補充膠原蛋白了台式火鍋最期待既係係大腸頭$88, 因為夠肥美,又處理得夠乾淨,無"壓"味,加上雞湯既鮮味,好食到停唔到口炸午餐肉$58, 炸過既午餐肉非常香口,熱辣辣,可以即時食,好邪惡呀~黑栢葉$78,無漂過感覺健康好多,新鮮爽口唔韌鵝肝墨魚丸$48(半份), 墨魚丸夠彈牙,加上香滑既鵝肝,同一時間帶出兩種食物既鮮味鴨血$48雖然本身麻辣火鍋已經有鴨血,但因為太鮮滑,又夠入味,所以另外叫多了一份飲品方面叫了咸柑桔七喜下一下火,當然了不了樽裝可樂啦! 最後餐廳還送了兩杯柚子沙冰,酸酸甜甜可以去除打完邊爐既油膩感

上到頂樓,見到招牌紅色燈籠便知道是養心殿

店內裝修古色古香,燈光柔和,枱與枱之間都算寬倘,坐得很舒服

醬油香料可自己調配

桃膠份量非常豐富,今晚可以充分補充膠原蛋白了

黑栢葉$78,無漂過感覺健康好多,新鮮爽口唔韌

鴨血$48

$350 (Dinner)
  • 大腸頭
  • 美人鍋