2019-08-21
呢度大廈有好多唔同嘅食肆,同朋友喺度任揀一間,結果選擇咗呢一間尚鮮~ 以為打邊爐都會係「佬」啲嘅格局, 但原來佢係行日式嘅~😊打邊爐當然唔少得要點嘅醬汁啦!呢度有好多選擇,總有一種啱口味!一睇menu超級驚喜, 多湯底選擇之外, 仲俾我見到有養生湯!川貝海底椰燉鱷魚排湯~ 一鍋燉湯佢會先畀客人飲, 飲完湯之後, 會盛起裏面嘅湯料 , 裏面有雞、豬、鱷魚肉 亦都有川貝、海底椰,見到佢真材實料, 真心歡喜 !再之後就會加豬骨上湯 ,作打邊爐之用!刺身四式~ 當中要highlight嘅係帶子! 巧妙地用檸檬帶起帶子嘅鮮味,口感清爽,用嚟開胃啱哂!五味豚拼盤~ 有五種豬製品, 放喺個靚靚盤上面,非常吸引! 當中有豬紅 豬肉片、 腸豬皮、 豬皮、 豬腎,各式其式任君選擇! 豬肉片肥瘦參半,合符完美比例,而豬紅一啲都唔腥!百花釀油條~ 用蝦膠釀咗落油炸鬼度,新鮮炸起脆卜卜!脆響鈴~ 非一般來貨嘅貨色,比較粗身大條!羽衣甘藍~ 呢個菜都係superfood ,有益好味,有得點呢個菜,絕對係啱曬我! 菜最容易吸曬啲湯, 食落特別好食!脆鯇魚、脆骨腩~ 一向都鍾意食魚, 有啖啖肉嘅, 亦都叫咗有骨嘅!
百花釀油條~ 用蝦膠釀咗落油炸鬼度,新鮮炸起脆卜卜!
脆響鈴~ 非一般來貨嘅貨色,比較粗身大條!
脆鯇魚、脆骨腩~ 一向都鍾意食魚, 有啖啖肉嘅, 亦都叫咗有骨嘅! 真係好貪心! 無論邊款都係咁新鮮,口感 脆脆的,有時覺得唔係食緊魚😆