2024-06-13
主打海南雞飯 同埋瑤柱蒸肉餅👅呢度叫套餐會有一份主食、一份肉、一份醬油小黃瓜、一碗冇味精椰子雞湯同埋飲品👍🏻價錢合理!去皮醬油小黃瓜清新開胃🥒 椰子雞湯非常清甜,雞味香,完全冇過咸或者飲完口乾嘅感覺 而且已經撇好油 一啲都唔膩!😋套餐我哋揀咗:溫泉雞髀套餐 ($68) (配雞湯米粉)已經去骨嘅海南雞髀肥瘦適中,超嫩滑超juicy!成嚿都係好平均地熟得啱啱好,浸溫泉咁慢煮果然係有效果😍✨有時食啲差嘅海南雞會唔想食啲皮,一係太靭好似擦膠咁、一係太肥好油 但呢度嘅雞皮好軟滑而且唔油膩,連埋海南雞一定要有嘅皮底啫喱,成嚿雞口感一流!💛至於雞味就唔係超濃但都算香 完全唔會有任何雪味血水味等奇怪味 調味都啱啱好夠味得嚟冇太咸,滿意!🐣揀雞嘅會有三款醬汁:黑醬油🥄、辣醬🌶️ 同薑蓉🫚特別想講吓薑蓉,唔同平時油浸住一粒粒薑咁,而係磨到好幻滑嘅好似醬咁,口感新奇得嚟容易啲點雞😗桑拿瑤柱肉餅 ($78) (配香飯)肉餅同海南雞一樣,肥瘦適中有肉汁!💁🏼♀️食到瑤柱香同豬肉香!口感perfect,可以喺彈牙得嚟爽口嘅啖啖嫰肉之中咬到少少瑤柱!💜至於肉餅嘅主食就揀咗配香飯香飯唔算好香好濃雞油味 但感覺係比起平時
去皮醬油小黃瓜清新開胃🥒
套餐我哋揀咗:
溫泉雞髀套餐 ($68) (配雞湯米粉)
已經去骨嘅海南雞髀肥瘦適中,超嫩滑超juicy!
成嚿都係好平均地熟得啱啱好,浸溫泉咁慢煮果然係有效果😍✨
揀雞嘅會有三款醬汁:黑醬油🥄、辣醬🌶️ 同薑蓉🫚
桑拿瑤柱肉餅 ($78) (配香飯)
肉餅同海南雞一樣,肥瘦適中有肉汁!💁🏼♀️
食到瑤柱香同豬肉香!
至於肉餅嘅主食就揀咗配香飯
香飯唔算好香好濃雞油味 但感覺係比起平時嘅油飯健康🤓
雖然唔似平時嗰啲雞油包住飯咁,但都粒粒分明、軟硬適中,色水均勻,配肉餅定係雞都好好!
加配小食:醬油糖水蛋🥚 ($10) - 蛋黃流心加有少少紹興酒香味~
咖央多士🍞 ($25)
少少咸嘅厚牛油加有椰汁同蛋味嘅香甜咖央🍴搽
上微脆嘅烘底多士,係碳水加脂肪嘅原始滿足!
📍 全日雞實驗所 (通菜街) (旺角)
地址:旺角通菜街80號地舖