2023-09-07
Lunch set : 三文魚菠菜意粉 $105,沙律+咖啡 $36,加一= $155🥗 沙律:量少,主要係生菜碎🍝 三文魚菠菜意粉:量ok,剛到時唔覺有煙,撈起時好多煙,應該係叮熱的!三文魚少、過熟到"鞋",菠菜竟然有多條約2吋長的菜莖,由於比較韌,要挑晒出來分開食,否則唔知點先至可以在口內同意粉分開吞,前所未見!☕️咖啡:只落少少奶,成杯咖啡白晒,原來係奶精!我最怕多奶咖啡!不如原裝小膠盒上,好過放在器皿扮鮮奶/cream!以前在港島試過這品牌咖啡店已覺得麻麻,而這店價錢貴,平時亦唔多客,所以無諗過試,但上月有一日因趕時間才光顧。唔想花時間用手機落單,問中年女服務員可否幫忙寫,佢高聲話 "你講吖、你講吖",我便說唔好意思,佢無回應,似乎一而再表示不滿。其實在不同食肆見過食客這樣要求,服務員都立即幫忙,這位服務員好似覺得我令佢做多咗嘢。物無所值、食得唔開心,一次都厭多!
三文魚菠菜意粉 $105,沙律+咖啡 $36,加一
= $155
🥗 沙律:量少,主要係生菜碎
物無所值、食得唔開心,一次都厭多!