2023-01-21
餐廳位於壽司郎隔離,但長期冇人排隊,同壽司郎有強烈對比。為咗滿足好奇心,一於入店試佢最貴既主打—特上黑毛和牛。用餐後十分明白呢間店點解有咁多讚好但冇人黎。先講呢間店出色地方1. 餐單形容十分吸引,而且唔洗排隊。2. 裝修十分出色,空間好大好闊落,坐得舒服。3.特上黑毛和牛的確出色好食。 油脂香味係口腔爆發就基本,最難得係你唔會覺得油膩,反而有少少清醇既感覺。4. 甜品窩夫出色,香脆。可惜佢有大量地方需要改善1. 燒肉定量午市半自助(60分鐘)比$269食6塊燒肉我可以理解,因為會expect自助餐填肚。但佢個自助吧只有沙律、炸雞、薯條、秋葵、白飯、味增湯、雪糕、窩夫、醬料、飲品。係啊,無啦,係得咁多。我磨拳擦掌諗住行多幾步睇下有咩野食,點知一步行完。你求其擺幾條翠玉瓜茄子我拎去燒下都好丫,我黎食白飯炸雞放題咩。 熟食唔熱,炸雞超鞋,秋葵好老。好啦,我當我重點係要欣賞個6塊燒肉,但我燒燒下有人黎叫你做會員,燒完就即刻有人叫我埋單夠鐘60分鐘了,大佬雖然比完錢你冇趕我走,但對於進食觀感好差。而且我仲要自己去熟食bar拎野食自己燒,時間好趕。店舖極需要考慮將呢個套餐直頭delete半放題呢個
用餐後十分明白呢間店點解有咁多讚好但冇人黎。
先講呢間店出色地方
1. 餐單形容十分吸引,而且唔洗排隊。
2. 裝修十分出色,空間好大好闊落,坐得舒服。
4. 甜品窩夫出色,香脆。
可惜佢有大量地方需要改善
1. 燒肉定量午市半自助(60分鐘)
店舖極需要考慮將呢個套餐直頭delete半放題呢個字眼,改為燒肉定食。
咁樣有前菜沙律小食主食甜品飲品由服務員逐樣serve我,我先可以更專注進食,品嚐和牛味。咁樣消費者觀感好好多,仲會覺得呢個定食套餐好多野食。
2. 特上燒肉專用醬料
餐枱上會有張leaflet介紹4款醬料,係特上和牛專用,當你睇到覺得幾吸引會想試個陣,出面醬料吧只有普通醬,然後問侍應,原來特上燒肉放題800蚊餐先可以有,特上燒肉半放題餐係冇。?????
3. 碗碟有漬
結論
放題可能可能可以勉強試下,但半放題就極度伏。
埋單$282