2015-01-01
係銅鑼灣搵食真係1 d 都唔容易,係openrice見到呢間餐廳新開之餘, 評價都ok,又可以即日book枱,就同朋友黎試下la。同朋友拎完團購後已經過左book枱嘅時間,馬上打去睇下可唔可以改時, 餐廳經理一口答應順延30mins餐廳以青綠色和白色為主色,給人的感覺舒服簡樸, 我地order左兩個set dinner,個餐包 有果仁同提子,個餐包暖笠笠又香軟,都幾好食。沙律的dressing 酸酸甜甜,都好醒胃, 沙律菜很新鮮,沙律上面仲有d芝士粉,整體口感唔錯油鴨脾配上薯蓉, 鴨脾泡過油,鴨皮又香又脆, 不過鴨肉有少少鹹,如果配上薯蓉食,味道就比較ok, 不過就有d飽飽滯滯鱸魚配上薯蓉,鱸魚皮燒焗過又香又脆, 鱸魚肉都算又滑又鮮, 都幾好味, 不過份量就少左d, 男仔可能唔夠飽餐茶都係比較普通餐廳的待應都好忙, 不過唔會一見你食完就衝過黎收你嘅碟,都坐得幾舒服
餐廳以青綠色和白色為主色,給人的感覺舒服簡樸, 我地order左兩個set dinner,個餐包 有果仁同提子,個餐包暖笠笠又香軟,都幾好食。沙律的dressing 酸酸甜甜,都好醒胃, 沙律菜很新鮮,沙律上面仲有d芝士粉,整體口感唔錯 油鴨脾配上薯蓉, 鴨脾泡過油,鴨皮又香又脆, 不過鴨肉有少少鹹,如果配上薯蓉食,味道就比較ok, 不過就有d飽飽滯滯 鱸魚配上薯蓉,鱸魚皮燒焗過又香又脆, 鱸魚肉都算又滑又鮮, 都幾好味, 不過份量就少左d, 男仔可能唔夠飽 餐茶都係比較普通