話說,今晚收工6點幾趕住係朗豪坊同女友食餐晚飯然後19:20睇戲~趕住入搭之際,原來只停1-4樓,同12-13樓,女友就急忙忙睇水牌,睇吓有咩餐廳好食~最後揀咗係11樓嘅紅蔥頭餐廳,企門面嘅應該係店最高話事人叔叔,一嚟就問我哋有無訂枱,我話無,同埋因為趕住睇戲所以唔會食飯Hold枱好耐,二來帶我哋埋位時跟住就話餐廳有2款睇戲優惠套餐~(嗰刻聽到👀都刻埋,心諗唔係耍我呀?),我話我未攞到飛係手喔,對方即刻話,無問題,信您唔過咩~😂😂(但最終我倆都無揀到這睇戲優惠套餐😅😅~)侍應姐姐飲完2杯水之後,見我用了一杯水浸刀叉,然後再比多隻杯,斟多杯水比我,服務相當體貼~(請原諒我唔太清楚是否同一個侍應姐姐~😜)扒餐上之後,女友切雞扒時發現內裡有啲啲肉未熟透,叫了個侍應哥哥嚟,叫佢勞煩叫廚房幫我整番熟塊雞扒,我係要番的~等了好一陣子,塊雞扒回來,隨碟跟上多一點薯條,西蘭花同一兜醬汁,感覺餐廳對待客人態度非常貼心,值得表揚一吓~~~~~~~~~~~~~我哋叫咗~白湯~薄西冷配雞扒~紅豆pop pop~紅湯~薄西冷配吉列魚柳~凍檸茶~甜品~心太軟~+$6跟~紅湯/白湯~唔錯,反而係個蒜茸包(條)

~~~~~~~~~~~~

我哋叫咗~

白湯~
薄西冷配雞扒~
紅豆pop pop~

紅湯~
薄西冷配吉列魚柳~
凍檸茶~

甜品~心太軟~

+$6跟~紅湯/白湯~唔錯,反而係個蒜茸包(條),得2細條,有點兒不太體~😮

薄西冷~其實如果大家有食過大x樂早餐嘅話,相信依塊西冷仔已經唔算太薄了,又嫩又滑~

吉列魚~新鮮炸又大塊~

心太軟~跟套餐有優惠,叫餐時叫埋,因為怕等得太耐~

紅豆pop pop~女友嫌佢甜咗少少~

係依嗰大型商場,$200+,2人晚餐,食物質素好,服務態度貼心,仲可以去邊度搵啦~

2018-09-19
Type of Meal