2018-01-22
好多報章雜誌都介紹過Home bar & restaurant今日行完愉景新城,一於就去試下原來附近一帶都有好多呢一類嘅特色餐廳, 餐廳裝修得好特別 ,復古 ,微微嘅燈光, 顯得更有情調更有型格我叫咗個set dinner ,頭盤有Parma Ham沙律 Parma Ham咸道適中, 沙律菜新鮮爽脆磨菇忌廉湯 ,有粒粒蘑菇 ,既香且滑好creamy 呢Main Dish係紅酒燴黑毛豬面肉 ,份量真係唔少喎豬臉肉腍滑無比,可謂肉中帶筋,筋中帶肉,骨膠原真的很豐富哦加60蚊有大大塊嘅鵝肝,外脆內軟, 酥軟甘香餐後仲有甜品 好香濃嘅chocolate cake 連餐茶都奉上懷舊嘅方糖女朋友就揀選咗鮮蟹濃湯伴帶子蟹湯香濃得嚟有點似龍蝦湯 , 湯裏面有啖啖嘅蟹肉 帶子浸住喺酸酸甜甜嘅香草醬內,醒胃女朋友真識揀 難怪佢揀到我啦仲加個鹹牛脷脆包名副其實個包真係好脆, 中間夾住大大舊嘅鹹牛脷 ,醬汁都好豐富 ,咬落口好juicy。呢款appetizer真係好有特色 ,不過份量都好大,女朋友當Main Dish食咖呢度氣氛好好,傾呀傾下。。。不知不覺都差不多十點鐘喇原來呢度越夜越熱鬧呢, 人流亦越夜越
今日行完愉景新城,一於就去試下
Parma Ham咸道適中, 沙律菜新鮮爽脆
磨菇忌廉湯 ,有粒粒蘑菇 ,既香且滑好creamy 呢
Main Dish係紅酒燴黑毛豬面肉 ,份量真係唔少喎
豬臉肉腍滑無比,可謂肉中帶筋,筋中帶肉,骨膠原真的很豐富哦
加60蚊有大大塊嘅鵝肝,外脆內軟, 酥軟甘香
餐後仲有甜品
好香濃嘅chocolate cake
連餐茶都奉上懷舊嘅方糖
女朋友就揀選咗鮮蟹濃湯伴帶子
蟹湯香濃得嚟有點似龍蝦湯 , 湯裏面有啖啖嘅蟹肉
帶子浸住喺酸酸甜甜嘅香草醬內,醒胃
女朋友真識揀 難怪佢揀到我啦
仲加個鹹牛脷脆包
呢度氣氛好好,傾呀傾下。。。不知不覺都差不多十點鐘喇
原來呢度越夜越熱鬧呢, 人流亦越夜越多添。