2022-10-10 269 views
2022.10.04 lunch呢一天紅日約咗交收,順便出去行下,交收完約女友北角等,見咁耐冇行過就決定行行兼係呢頭食lunch … 係商場搵唔到想食嘅就諗起呢條巷,又見唔算多人就走左入呢間,好幾年前都食過晚餐嘅,印象中都好似唔錯。見唔算多人,可能都過咗兩點,坐低即刻揀,都多選擇喎,有啲價錢仲幾抵,意粉餐七十幾就有,揀咗一個飯一個意粉。餐湯到,幾好喎,一個大碟裝好兩湯+竹炭包,好吸引😋 吸引之餘仲幾好味,係蘑菇湯,似自家製,竹炭包已塗上牛油,好似係蒜蓉味添,不過對我嚟講,我鐘意自己搽多啲😝亦可選擇唔搽😝蒜香銀魚蓉蜆肉扁意粉到先,都幾香,幾好味,係意粉硬咗少少。到女友個北海道凡立貝意大利飯(黑松露忌廉汁)⋯⋯唔⋯⋯濕咗啲,好彩味道都唔錯,但帶子可以再煎耐少少,應該再香啲🤔
2022.10.04 lunch

餐湯蘑菇湯+竹炭包

蒜香銀魚蓉蜆肉扁意粉到先,都幾香,幾好味,係意粉硬咗少少。
蒜香銀魚蓉蜆肉扁意粉

北海道凡立貝意大利飯(黑松露忌廉汁)
2022-10-04
$117.5 (Lunch)