2018-07-24 1158 views
今晚買左飛睇戲,但係放工後又餓鬼上身,落左車即刻同朋友去附近揾野醫肚。路過呢間越南餐廳,見到門口電子餐牌不停轉,菜式都好吸引,價錢合理,見咁啱有張吉枱,就試試佢啦。好肚餓,我地每人叫左一碗河粉,一款小食同埋share 一碟炒菜。春卷 $38啱啱炸起,新鮮好味。生菜洗得乾淨,春卷皮脆又足料,呢個價錢有兩條分四份算幾抵。庶蝦 $58好大份,遠睇以為係雞鎚,用料冇手軟,唔會好似有D店咁細size。可惜佢蝦味唔夠濃,扣左少少分,但條庶好鮮甜,新鮮料。馬拉盞椰菜 $50一來到已經聞到好香,夠辣夠惹味,大家都爭住要食。味道十分滿意,但係細碟左D,搶食係特別和味D。生熟牛肉湯河 $50 及 熟牛肉湯河 $48生熟牛肉湯河似是必叫的招牌菜,果然正喎。好大碗,多湯多粉多肉,牛肉是厚切的,D牛肉係多到舖滿曬河粉面,認真誇張。而且無論生熟牛肉都夠肉味,又夠腍。湯底夠清又夠味,唔油膩,好得,啱曬大食一族。老友唔食生牛肉,佢就只叫單併熟牛,平兩塊錢,同樣食得好滋味。青檸梳打 +$10 & 咸檸梳打 +$10跟餐飲品,我地叫梳打加十元。堅係成罐梳打俾你斟,由頭飲到尾,冇花冇假。上菜快,抵讚。唯獨張枱比較細,我地又

春卷 $38
春卷

庶蝦 $58

馬拉盞椰菜 $50

生熟牛肉湯河 $50 及 熟牛肉湯河 $48
生熟牛河

青檸梳打 +$10 & 咸檸梳打 +$10

上菜快,抵讚。唯獨張枱比較細,我地又叫得多野,所以有點逼。但兩個人飽到上心口,都唔使三百,抵到爛。
春卷
生熟牛河