2022-06-14
✨人氣爆餡糯米糍 可惜皮太乾✨.星期六約1點左右去到驊記排遠近馳名嘅花生糯米糍,當時陰陰地天都已經有十幾人排緊,因為即叫即包,大概排咗1個鐘就到我,排咁耐就梗係買多少少,最後買咗2盒花生糯米糍同2隻茶果~佢捧場客真係好多,但人人口味唔同,呢間就唔太啱我口味😮💨.▫️花生糯米糍 $6粒(6/10)佢個餡其實幾好食(^^♪幾香花生味而且唔會過甜,亦係食過咁多間糯米糍入面皮最薄餡最多嘅一間,價錢亦非常實惠只係$6粒💓可惜個皮真係非常乾個人覺得幾難食,同煙韌扯唔上任何關係🥲我諗如果同我一樣鍾意食皮嘅會失望,但你鍾意食餡嘅相信好啱你!.▫️蘿蔔茶果 $6粒(7.5/10)個蘿白絲餡幾好食😋價錢又係好抵食,不過個皮都係硬咗少少,茶果都係鍾意附近個間多啲🤣(冇記錯附近個間就貴$3).▫️眉豆茶果 $6粒(7/10)呢間真係好抵食(˶ˊᵕˋ˵)又係爆晒餡,眉頭都唔錯,不過皮同樣係硬咗少少🤏🏻順帶一提茶果係唔洗排可以直接買.❥…本身以為呢類人氣傳統小店姨姨會幾串,但又估唔到幾nice😳btw食完後我覺得呢間賣點可能係夠經濟實惠,同埋可能係食情懷,加上餡真係好多,價錢又咁平~不過我口味就偏向煙韌嘅皮,所以覺得
▫️花生糯米糍 $6粒(6/10)
花生糯米糍
▫️蘿蔔茶果 $6粒(7.5/10)
蘿蔔茶果
▫️眉豆茶果 $6粒(7/10)
眉豆茶果
❥…本身以為呢類人氣傳統小店姨姨會幾串,但又估唔到幾nice😳btw食完後我覺得呢間賣點可能係夠經濟實惠,同埋可能係食情懷,加上餡真係好多,價錢又咁平~不過我口味就偏向煙韌嘅皮,所以覺得糯米糍麻麻地🥺
如果鍾意我嘅𝐏𝐨𝐬𝐭 (˶ˊᵕˋ˵)希望你可以𝐅𝐨𝐥𝐥𝐨𝐰我