2022-09-23 1381 views
周圍搵下新野食,上網搵到跑馬地開咗新中菜廳,就落去試吓,職員都用心介紹,我哋六個人可以試多幾款,頭盤點了香檸茅台醉蝦、椒鹽鮑魚、沙薑豬手,主菜杏汁花膠燉菜膽、清蒸海班、羊肚菌燒豆腐、西蘭花清炒鮑片、當紅炸子雞、菠蘿咕嚕肉,其實已經好飽,但又為食,結果叫了芝麻卷,芒果布甸,杏仁茶。個醉蝦可能加左香檸,食落有酒味之餘仲有種清新味道。個湯,用料足,菜膽入哂味,正!羊肚菌夠爽口,上面灑了蝦子,豆腐滑口條魚蒸得剛剛好,d肉一掃就離骨,魚汁冇味精,讃x100,食完冇口渴鮑片厚薄適中,炒完都仲爽,清炒得嚟,個調味唔錯,不是一般就咁加蒜蓉炸子雞我冇點淮鹽,因為已經夠味,好滑嫩整體而言,每様都合格之上,下次可以再試其他菜😋

個醉蝦可能加左香檸,食落有酒味之餘仲有種清新味道。

個湯,用料足,菜膽入哂味,正!

羊肚菌夠爽口,上面灑了蝦子,豆腐滑口

炸子雞我冇點淮鹽,因為已經夠味,好滑嫩

整體而言,每様都合格之上,下次可以再試其他菜😋
  • 椒鹽鮑魚
  • 羊肚菌燒豆