2022-12-10 984 views
叫左一個三餸飯,選擇分別係回鍋肉、紅燒豆腐、麻婆豆腐,阿姐依照以上次序勺餸落我個飯,勺餸俾我之前,佢事先話事「你要多飯呀?」,眼見飯既分量特多滿滿佔6.5/10,佢就隨即勺餸俾我,第一個餸佢只勺了分量少之又少既幾片菜,簡直好似食剩既餸尾咁,我立即問「唔係咁少呀嘛?」,阿姐話「$8一個餸你想點呀?」,我叫阿姐俾多少少我,先真係俾多‘’少少‘’我,第二個餸更加唔洗問,都係得幾片紅燒豆腐(3-4片),我已經費是同阿姐嘈,只有最後的麻婆豆腐分量是能夠接受。回到家發現回鍋肉係得幾片菜同兩片無肉食既肥豬肉薄片,味道是好的,可惜除左飯係熱之外(買既時候見到飯有熱到出煙),其他餸係凍的。以下相片係因為我好肚餓食咗啲先影,啲餸是我翻開擺放,僅供參考。返到屋企醫完肚之後之後真係成肚氣,翻查OpenRice食評,跟之前的評價大相逕庭,未知是否相隔接近一年及因為通帳關係。個湯我唔建議加,其實如果用心做的話,唔需要用咁既價錢吸引食客,料俾足的話,食客$4x兩個餸飯都肯俾。最後要重申,飯既分量俾足多多大份既你,飯既分量可以令你覺得飽肚,可惜啲餸既分量分配少之又少由阿姐話事。原本都無諗住寫食評,可惜實在忍唔住(不只

原本都無諗住寫食評,可惜實在忍唔住(不只一間食店),倘若再有下次,希望我可以寫既係好的食評。