2022-07-22 189 views
🍵呢間勝在茶膽用網袋包起咗 沖茶時唔會跌哂啲碎茶葉出黎。。。🦔👉手磨紅米銀羅腸粉唔好睇個樣咁奇芭 其實係手磨紅米粉皮 咬落有驚喜幾高質🤩好過一般炸兩 擺耐咗都咁crispy 內裡有甜甜蘿蔔絲 一滿我想食蘿蔔酥嘅心kekee。。。🦔👉酥脆芝士拔絲紅薯卷望到呢啲多數會跟埋沙律醬上🤡所以問店員有冇醬呀 👩‍💼神回答: 入面有架啦!我: ??!!#*&reallly?!! 即刻咬開試 芝士的確好有拔絲口感 但味道上係被蕃薯蓉充斥住 幾特別嘅點心 但…同我要求沙律醬無衝突吧😲。。。🦔👉XO醬銀芽炒腸粉開頭諗緊食咩腸粉好 結果見到有炒腸就唔洗諗🤭炒得唔錯的 有埋銀芽、蛋絲 睇落高級咗 喜歡佢恰好嘅xo醬 唔會太重口味。。。🦔👉招牌灌湯小籠包 好可愛咁每件底下都有片翠肉瓜🥴就是正正常常令人滿足嘅小籠包。。。🦔👉四寶淮山滑雞扎大件到爆餡😆jeng在有蟹柳、淮山、綿綿嘅魚肚 加埋唔洗我飛走肥肉嘅滑雞 比我想像中好。。。🦔👉乾清養顏棗皇糕都幾大份下 食完一件都幾濟下😂質感偏粉 淡淡薑味。。。🦔👉黑金流沙奶皇包去襯茶樓我一貫做法係叫流心奶黃包🥴睇個樣比平時嘅扁嘅 特別在流得幾出乎意料 係底部爆漿!爆到下巴
🍵呢間勝在茶膽用網袋包起咗 沖茶時唔會跌哂啲碎茶葉出黎

👉四寶淮山滑雞扎

👉乾清養顏棗皇糕
都幾大份下 食完一件都幾濟下😂質感偏粉 淡淡薑味

👉黑金流沙奶皇包
去襯茶樓我一貫做法係叫流心奶黃包🥴睇個樣比平時嘅扁嘅 特別在流得幾出乎意料 係底部爆漿!爆到下巴 估唔到佢咁鬼鼠🤡

👉燒鵝瀨粉
色澤幾靚嘅燒鵝 飲茶食得煎炸點心多 就會想點湯粉平衡下🤓好特別咁試到有豬骨湯底味 味道稍為膩咗啲 其實平時我放啲燒味去煮湯粉已經好夠味🤣想提佢唔洗咁heavy

👉桃膠西施杏仁茶
不愧係茶😂質感較浠 食落有唔少料 尤其桃膠