2024-07-03
我老婆好鐘意食餃子,朋友介紹呢間餃子店好味,今晚早放工就一於黎試下🤟🏻餐廳以日本酒場做賣點,除左有多款餃子選擇之外,仲有清酒、手工酒飲,裝修都幾好有特色,座位整齊得黎枱與枱之間都唔會太迫🍻火焰醉雞翼($52)店員會係我地面前淋清酒再點火,都真係幾有驚喜㗎,雞翼火灸完之後好香口,而且充滿清酒味道,雞翼點埋柚子醬,可以完全中和酒嘅辣味,意想不同係咁夾,而且雞翼D肉好嫩好多汁,我自己好鐘意食呢個小食🔥泡菜芝士玉子燒餃子 ($68)呢個係餐廳必食推介,呢個做法真係好有創意,店員會係我地面前用火槍燒溶D芝士,火焰芝士味道再溶入餃子,個底係厚厚嘅玉子燒,而面頭鋪滿芝士、韓式辣醬同泡菜,餃子有十隻,賣相成個pizza咁,極邪惡,我地揀左雙拼 (加$4)一半係粟米豬肉餃,一半係招牌餃子,粟米餃較甜,招牌餃子就較鹹,兩款餃子都好夾🥟🍕今次大鍋啦~餃子鍋($68)另加竹輪($6)呢個餃子鍋物好豐富,裡面除了餃子仲有滑豆腐,鴻喜菇,芽菜和蔬菜,餃子有8隻,皮薄餡多,肉質新鮮,吸滿清甜湯汁,唔使點醬料已經好夠,竹輪都好大條,有魚味,食完真係好飽😋蘇格蘭蘋果酒(HK$39)⭐️現惠顧任何食物可以每人送一杯清酒🍶飲
火焰醉雞翼($52)
泡菜芝士玉子燒餃子 ($68)
今次大鍋啦~餃子鍋($68)另加竹輪($6)
蘇格蘭蘋果酒(HK$39)
⭐️現惠顧任何食物可以每人送一杯清酒🍶飲完唔夠喉我地加多一支蘋果味果酒,容易入口,6.7% 酒精度,炎熱夏天來一杯真係好爽呀🍺
餐廳無論小食同餃子都好有創意,份量又大,價錢又唔貴。絕對係抵食之選👍🏻