2023-09-26 713 views
今日心血來潮,突然間想食餃子,行過旺角就試下呢間甜記餃子😛😛身為餃子控嘅我, 點左一份湯餃同煎餃, 一碗麵同涼拌魚皮😝😝😝😝湯餃同麵仲可以揀雞湯同茄湯,今次試下個茄湯🤤1. 香芹芫荽豬肉餃子好香既芹菜味,都幾足芹菜,係入面,所以豬肉同芹菜比例,似係一半半, 但都唔影響味道,都有肉汁又夠香,鍾意芹菜同想健康既朋友可以一試🤪茄湯 都充滿蕃茄味同有蔥花都幾甜,同餃子都好甲😚2. 煎京蔥羊肉餃子呢款煎餃子3面都有香煎過, 好脆口, 皮唔想厚都唔粉,煎過都仲有肉汁, 而且都幾足料😛 好食!3. 涼拌魚皮係四川酸辣風味個款, 麻辣既味道,但都唔算好辣,魚皮爽口,份量都幾多墊底嘅青瓜都幾多,味道都好食! 推介🤪🤪

1. 香芹芫荽豬肉餃子

茄湯 都充滿蕃茄味同有蔥花都幾甜,同餃子都好甲😚

香芹芫荽豬肉餃

2. 煎京蔥羊肉餃子