2018-11-01 85 views
今日黎到尖沙咀一間仲係試業中既餐廳。呢間餐廳赫德道既The Hart, 呢度全棟大廈都係食肆,之前黎過幾次,都幾滿意,今次佢係度新開,相信要留得到,都要有一定實力。一出𨋢見到環境比較間暗,門口有蠟燭同擺左餐牌,相信餐廳都係走有格調既路線。入到餐廳,佢有分indoor 同埋outdoor 兩邊,我地就選擇左坐indoor, 感覺好有浪漫氣氛。而店員都即刻問我地需唔需要開冷氣,因為呢度響應環保,無客人嗰陣係無開冷氣既。呢度既餐具都好高級,餐墊係厚身既皮墊而唔係紙,而餐巾又係一款似布既質地,絕不馬虎。試業中,選擇唔多我地點左Falafel 同埋Kofta, 另外店員又推薦左一款炒意粉。Falafel 係炸鷹咀豆蓉蔬菜球素菜,用左鷹咀豆加香草整成蓉再炸。佢外層炸得香脆,入面鬆軟。而且因為無肉所以唔覺得好油,趁熱食好好食,如果擺到凍左先食就會有少少乾。Kofta 係羊肉丸配薄荷乳酪醬。呢個係我推介鍾意食羊必點既菜式。肉丸既羊味非常濃郁,而且肉汁豐富。乳酪醬非常清新,同肉丸好夾。鍾意食羊既一定唔可以錯過!最後再黎一份大蝦炒意粉第一次食中東菜,本身已經好期待,最後絕對無令我失望,我更加愛上左Koft
今日黎到尖沙咀一間仲係試業中既餐廳。

試業中,選擇唔多

Falafel

Kofta 係羊肉丸配薄荷乳酪醬。
呢個係我推介鍾意食羊必點既菜式。
Kofta

最後再黎一份大蝦炒意粉

第一次食中東菜,本身已經好期待,最後絕對無令我失望,我更加愛上左Kofta 既味道
絕對係一試難忘!
2018-10-26
  • Kofta