2015-07-30
拔絲地瓜名符其名, 趁熱挾起就有一條條糖絲, 浸過“冷河“後, 外冷內熱的地瓜, 好有特色既甜品~幾甜幾好食!haha, 玩得又食得, 但記得真係要趁熱食, 如果唔係, d 糖會痴得太實, 仲痴埋隻碟~十三香秘制乾鍋材料同種類都豐富, 有肥牛, 蛋, 午餐肉, 蝦, 菜等等, 份量都可大, 好飽, 醃料好香好多好辣, 仲要裏面全部配料都會一定有醃料係上面,師傅有澇足澇混全部料, 食完開頭沒有太大感覺, 但是辣在後勁, 愈食愈辣, 愈食愈想食, 正!(重點係已經叫左小辣...)酸菜白肉不失為開胃既前菜, 份量都大, 材料簡簡單單, 酸菜沒有我想像中的那麼酸, 好合我既口胃(個人不喜歡太酸啦吧)個菜既酸味都有滲左入湯底, 所以個湯係好開胃, 白肉係肥豬肉, 但佢唔油膩, 仲幾幾爽口, 加埋豉油, 味道不錯冬菇扒西蘭花食完咁辣既煱, 就緊係叫番碟菜~西蘭花加冬菇, 有鑊氣!夠味道, 食完之前咁辣既煱, 仲食到味道, 師傅水準真係不錯素三塔份量都幾多, 色澤都豐富~賣相幾吸引~材料有薯仔絲, 紅椒絲, 洋蔥, 花生等等, 脆脆地, 味道不錯, 食完會再食, 食唔停, 好似食薯片咁, 個人都幾鐘
十三香秘制乾鍋
酸菜白肉
冬菇扒西蘭花
素三塔
份量都幾多, 色澤都豐富~賣相幾吸引~材料有薯仔絲, 紅椒絲, 洋蔥, 花生等等, 脆脆地, 味道不錯, 食完會再食, 食唔停, 好似食薯片咁, 個人都幾鐘意呢道菜
個人認為想試下地道既京川菜, 呢間都係不錯既選擇, 價錢合理, 三個人食, 每人大約百三, 仲可以低d , 叫少一樣都得, 環境都不錯, 雖然細少少, 但空間格局齊整, 每張枱與枱之間都有一定既空間, 不會覺得太侷促, 整間鋪都以紅,黑來做主調, 好幾符合四合院既鋪頭名