2021-06-09
未食過全素餐,今日(22/5)就去左試!今晚唔係好多人,所以坐落好舒服,唔會好逼。 員工大部分都係老人家,「耆素」呢個名改得真貼切。 服務都好好。一坐低,就好貼心咁放低左個湯比我地。食到中途亦都有問我地要唔要添湯。素湯無味精,飲完唔會口渴,清得黎又甜。 今次就要左個貴啲但多啲款式嘅餐,諗住第一次就試下平時唔會主動買嘅「未來肉」,即係用植物元素整出黎嘅仿肉。耆素雜扒餐 $ 238呢個係「耆素雜扒餐」。入面有好多款仿肉,仲有我好鍾意食嘅秋葵! 講左秋葵先,應該有處理過,無左啲滑潺潺嘅黏液。唔鍾意呢啲黏液嘅朋友都可以試下。有個合桃醬可以點黎食,甜甜地唔錯。 旁邊嘅沙律菜同薯條都好新鮮。而且個薯條唔係空氣薯條,食落好實在,炸得又啱啱好。 佢地嘅蔬菜都係自家農場種出黎,全部都係有機嘅,呢個位就加唔少分。 香草未來牛肉腸中間係香草未來牛肉腸,口感會比一般嘅珍寶腸彈牙,有較重嘅香草味同大豆味。 另外有塊仿牛肉漢堡,口感同個腸差不多。但佢嘅大豆味會再重啲,個人覺得一般。 純素芝士吉列豚肉扒最後要講埋個吉列豬扒。佢嘅口感好似仿炸帶子,我好鍾意食!上面塊素芝士比平時嘅芝士挺身,但味道好相似,好搭個素豬扒。
今晚唔係好多人,所以坐落好舒服,唔會好逼。
員工大部分都係老人家,「耆素」呢個名改得真貼切。 服務都好好。一坐低,就好貼心咁放低左個湯比我地。食到中途亦都有問我地要唔要添湯。 素湯
無味精,飲完唔會口渴,清得黎又甜。
今次就要左個貴啲但多啲款式嘅餐,諗住第一次就試下平時唔會主動買嘅「未來肉」,即係用植物元素整出黎嘅仿肉。 耆素雜扒餐 $ 238
今餐都唔算平,不過服務同質素都唔錯,下次會再黎食