上年黎到葵涌區工作,開頭每一個中午都會叫外賣,而叫得最多既,就係依間快加好~因為係正公司樓下,預二十至三十分鐘,佢會好準時出現係我面前。其實講食物質素,佢唔算差,中規中矩,份量仲唔少!不過係我由九月直到目前依半年入面,快加好先後加價三次,實在令人難以接受,不過,依個都唔係我唔幫襯既原因,反而係服務態度上係不能接受!依間快加好餐廳,附有麵包小店,因為屋企樓下冇小店,所以每次都係黎依度買麵包,每一日,都見到一個面色黑黑地既阿姐收銀,平時感覺都已經唔太好,有時會買埋佢地既包裝飲品,客人可以拎既只有凍,要唔凍,就要要求佢幫忙拎拎,叫佢拎,一貫黑面作風,有時叫佢拎麥精,佢拎包維他奶你,聽錯左??我兩樣都飲,俾錯我我都唔出聲,直到第二次、第三次...我出聲了!"我想要既係麥精..."但佢回答一句: 冇麥精!但我眼見櫥櫃放著一大PACK既麥精,佢竟然話冇,又三番四次故意拎維他奶俾我,卻完全當冇一回事......如果佢個櫥櫃係對外既,我自己拎有乜所謂,即使佢工作再忙,黑口黑面當佢正常,但我都冇必要每一日都俾錢買難受吧!最兩個月都開始改為帶飯,早餐都改去第間買,至少人地忙得黎,都仲有笑容對住你、主動幫助

反而係服務態度上係不能接受!

我兩樣都飲,俾錯我我都唔出聲,直到第二次、第三次...

我出聲了!"我想要既係麥精..."

但佢回答一句: 冇麥精!

卻完全當冇一回事......

但我都冇必要每一日都俾錢買難受吧!

最兩個月都開始改為帶飯,早餐都改去第間買,
至少人地忙得黎,都仲有笑容對住你、主動幫助你,而唔係俾面色人地睇!
Delivery