2019-09-20
食完生日飯就出發去呢間whiskey bar提早做好research,知道呢間好full要早d打電話去預約,打電話去既時候接線應該係佢地既日籍員工,所以聽佢英文口音有d重,太態度都好好當日book左9:30,我地早到十分鐘度m到所以就未有bar枱俾我地,要坐住卡位先。其實坐卡位都幾舒服,佢放低左少少nuts同埋drink list 俾我哋睇。先講一講呢度環境,佢嘅服務員同埋bartender 全部都係日本人,識少少英文,服務態度非常之好易環境陰暗嘅燈光柔和,非常之有氣氛呀,見到佢放晒d whiskey出黎覺得好靚,成間酒吧都好浪漫,黎傾計真係一流眼見好多都係情侶我就見到佢呢度好多人影過一杯有玫瑰花嘅雞尾酒,我就問下佢哋有冇呢一杯嘢飲佢問完之後就話有,問我鍾意咩果汁我最後就揀咗西瓜因為唔鍾意士多啤梨,上到枱佢撒左咗玫瑰花瓣,仲噴左啲香水係杯度,成件事都好浪漫飲落去都唔錯,酒味濃得黎果汁都好新鮮另外我哋仲有一杯whiskey,試咗一啖味道都幾特別,如果鍾意試唔同嘅酒我覺得呢度係一個幾好嘅選擇傾計嘢飲都好岩,仲好有特色佢仲寫明可以根據你唔同嘅口味去調一杯適合你嘅雞尾酒下次要試下先
提早做好research,知道呢間好full
要早d打電話去預約,打電話去既時候
接線應該係佢地既日籍員工,
所以聽佢英文口音有d重,太態度都好好
當日book左9:30,我地早到十分鐘度m到
所以就未有bar枱俾我地,要坐住卡位先。
其實坐卡位都幾舒服,佢放低左少少nuts
同埋drink list 俾我哋睇。
服務態度非常之好易環境陰暗嘅燈光柔和,
眼見好多都係情侶
佢問完之後就話有,問我鍾意咩果汁
我最後就揀咗西瓜因為唔鍾意士多啤梨,
上到枱佢撒左咗玫瑰花瓣,仲噴左啲香水係杯度,成件事都好浪漫
飲落去都唔錯,酒味濃得黎果汁都好新鮮
我覺得呢度係一個幾好嘅選擇
傾計嘢飲都好岩,仲好有特色
佢仲寫明可以根據你唔同嘅口味
去調一杯適合你嘅雞尾酒