2018-06-20 112 views
今晚朋友推介長沙灣搵食,話有間cafe,裝修靚又舒服,最緊要仲話唔貴,所以黎試下。由長沙灣站行過黎,大約一條街距離,易搵,我未黎過長沙灣都搵到!入到黎,感覺好似銅鑼灣/尖沙咀既餐廳,同係街既街坊餐廳感覺好唔同!👆🏻想食香口野,當然要試下呢個薯條,即叫即炸,薯條粗身有咬口,個黑松露醬甜甜地,中和番薯條既油膩感,我個人重口味,食薯條仲鍾意加d鹽😝!👆🏻哈密瓜超甜,連我平時唔鍾意食密瓜/哈密瓜既人,都食左好多舊😆,火腿唔算好乾身,感覺應該唔係風乾左好多年。👆🏻翡翠螺好大隻下,用牛油焗好香,岩岩好熟,不過入面既肉無乜味。👆🏻又係黑松露😆,無計,我太愛黑松露,呢個意粉都幾多蘆筍同雜菌,又唔會太多汁,整體感覺唔錯!👆🏻跟餐甜品,估唔到焦糖醬同cheese cake咁夾,不過就會有少少搶哂d藍莓味。👆🏻 夜晚都係唔敢飲咖啡,怕眼光光到天光,所以飲呢個,綠茶襯埋個杯,成件事好綠😂,面既綠茶泡沫對我黎講有d苦,整走左後就無咁苦。2個人食飯,因為想邊食小食邊傾計,所以只叫左一個set dinner,但份量好足夠,食到我地好滿足☺️☺️☺️

黑松露薯條

藍莓cheese  cake

薄脆朱古力

鮮奶綠茶

2018-06-12
$210 (Dinner)
黑松露薯條
黑松露鮮露荀忌廉汁闊條麵