2019-01-09
早幾年係首爾天寒地凍帶住圍裙食炒辣雞 果種味道 仍然記憶猶新 多年後竟然係香港食得返襯主角未上場 首先自己夾返d韓式泡菜,大豆芽,青瓜醒醒神開左個胃先我地點左招牌炒辣雞 揀左配拉麵同豚肉+牛肉一齊炒 夠晒惹味辣雞除左有雞同椰菜,薯仔片等基本配菜外 仲有韓國三色年糕(原味, 芝士, 紫薯味)其中個紫薯年糕係必食既 甜甜地帶紫薯既香味 比起平日要靠入味先好食既傳統年糕好食炒辣雞好惹味 完全係首爾食到既味道加左溶芝士 可以隨意捲住辣雞件, 年糕或者炒麵一齊食 好邪惡但又好好味努力地清晒碟炒辣雞後 其實都飽左7成 但下半場(任食打邊爐)先岩岩開始食左咁多肉 餐廳都好貼心 有返唔同既蔬菜同海鮮火鍋配料選擇但原來打邊爐會再有辣雞加碼架加埋其他配料又好大兜其實都幾抵食 一個人加埋一都係$150左右有專人serve你幫你炒雞 又或者鐘意自己DIY又得 又有得任食沙津,泡菜,雪糕同任飲果汁汽水 食完雞仲可以任食打邊爐 真係抵
我地點左招牌炒辣雞 揀左配拉麵同豚肉+牛肉一齊炒 夠晒惹味
炒辣雞好惹味 完全係首爾食到既味道
食左咁多肉 餐廳都好貼心 有返唔同既蔬菜同海鮮 火鍋配料選擇
但原來打邊爐會再有辣雞加碼架加埋其他配料又好大兜
其實都幾抵食 一個人加埋一都係$150左右