2020-04-14 353 views
平時係我返工嗰頭午餐都會外出食飯,不過近排就暫時外賣居多回公司食都相當方便同衛生,而平時食開嘅飯堂都集中係沙咀道同川龍街一帶,是日午餐又同埋同事來左呢度買外賣,講緊就係金記冰室大家都或者食過佢今日係餐牌上就點了幾款招牌美食,分別有鮮茄濃汁焗豬扒飯、金記生炸雞髀配沙律同特製豬扒包,當然要點番杯熱奶茶一邊食咁至完美配搭,等一陣可以攞一返到公司即刻逐一品嘗各款美食,先來有呢款特製豬扒包,飽滿香嫩豬扒配上香脆麵包,食落啖啖肉滿口油香滲出到另一款係金記生炸雞髀配沙律,獨立包裝分開上保証食到熱辣辣炸雞髀,入口皮脆肉嫩超惹味,再配啖開胃沙律一邊食最後係我其中一款必點美食鮮茄濃汁焗豬扒飯一揭開已聞到香濃鮮茄味蓋滿整個焗飯上,先食啖鮮甜茄肉配埋濃郁芝士特別滋味一邊食住呢塊口感十足大豬扒再食埋個炒鈑底已經飽滿,又品嚐完一個美味午餐。
最後係我其中一款必點美食鮮茄濃汁焗豬扒飯
一邊食住呢塊口感十足大豬扒
再食埋個炒鈑底已經飽滿,又品嚐完一個美味午餐。
TakeAway
  • 鮮茄濃汁焗豬扒飯