同朋友食日式燒烤,真係好正!一入到去,就聞到一股香味,令人胃口大開。我哋點咗牛舌腩,口感滑溜,味道濃郁,真係好滿足。接著,韓式燒惹味牛肋肉又係一個驚喜,肉質鮮嫩,配上微辣的醬汁,無法抗拒。仲有鹽燒三黃雞腿肉,皮香肉嫩,咬落好香口!再加上鹽燒開邊雞翼,味道一流!雞皮就更加唔使講,香脆十足!非常美味!我哋又試咗汁燒免治雞肉軟骨釀冬菇,呢個組合非常特別,冬菇吸收咗雞肉嘅鮮味,口感豐富。仲有七里香,味道清新,開胃又提神。日本芝士年糕亦都好好味,外脆內軟,芝士味十足,甜品嘅蜜糖菠蘿更係一絕,酸酸甜甜,令人心情愉快。胡麻醬稻庭冷烏冬就係另一種享受,冷冷的麵條配上香濃的胡麻醬,夏天食一定好啱。明太子燒飯團、孜然蒜芯、牛油蒜蓉焗什菇等等,每一樣都係味道十足,令人食得停唔落口。尤其係豚肉節瓜波板糖,好打卡!香口的味道令人回味無窮。最後,焦糖青蘋果鵝肝多士,呢個甜品真係有驚喜,咬落去有層次感,青蘋果的酸味同鵝肝的濃郁好搭配。蒜香牛油煮蜆同埋蒜蓉燒廣島蠔都係必試之選,海鮮新鮮,味道一流。

最後,焦糖青蘋果鵝肝多士,