2012-09-11
o係福榮街食完豬潤面 , 行返出黎諗住去買野飲 , 一行返去大路 , 轉角位見到呢間串燒店 , 正確黎講 ..... 係聞到先 arm串燒要燒得香 , 其實唔係好難 , 但要香得黎唔油膩 , 要令到食左 8 成飽o既人都仲心思思要食o既 , 就唔係個個做到見到 menu 選擇算幾多 , 除左大路o既肉類同丸類之外 , 仲有 d 幾特別既蔬果類 , 例如洋蔥 , 四季豆 , 菠蘿 , 連綿花糖都有我地都係抵唔住誘惑 , 叫左三串 , 將八成飽推向九成半 xd1. 司華力腸~ 真材實料 , 有 d 地方會用條大少少o既熱狗腸黎扮司華力腸o家 !!好肥美 , 燒到脆皮 , 加左蜜糖黎燒 , 感覺無咁熱氣 , 叫左辣味加左少少甜甜地辣辣地o既調味粉 , 而唔係一般所食到o既沙嗲汁 , 個粉加左都唔會話太乾身 , 辣味都都唔係太出 , 應該因為 d 蜜糖2. 燒花枝丸~ 可能係燒完放到凍左之後再燒o既關係 , 花枝丸個面有 d 硬 ,要咬到入心o個 d 位先至有彈牙o既口感 , 同樣係充滿蜜糖味粒丸唔係幾大粒 , 不過都有 d 花枝粒粒o係入面 , 唔會食到一粒粉丸3. 燒新鮮菠蘿~ 呢個真係好
一行返去大路 , 轉角位見到呢間串燒店 , 正確黎講 ..... 係聞到先 arm 串燒要燒得香 , 其實唔係好難 , 但要香得黎唔油膩 ,
我地都係抵唔住誘惑 , 叫左三串 , 將八成飽推向九成半 xd 1. 司華力腸
個粉加左都唔會話太乾身 , 辣味都都唔係太出 , 應該因為 d 蜜糖 2. 燒花枝丸
粒丸唔係幾大粒 , 不過都有 d 花枝粒粒o係入面 , 唔會食到一粒粉丸 3. 燒新鮮菠蘿
~ 呢個真係好好味 , 我見到佢燒o個時係連皮o家 , 都幾大舊 ,
到差唔多燒好先切走個皮 , 方便我地成串食 , 認真周到 菠蘿燒到暖身 , 無見到燶燶地o個 d 色 , 所以無乜香味 ,
但一食落口 , o個陣清香菠蘿味一湧而上 , 聞到都覺得香甜
繼而沖入喉嚨o既係豐富o既菠蘿汁 , 好好味 !! 佢都有搽蜜糖 ,
不過好輕輕咁塗o係面 , 以防佢燒到乾晒 , 所以唔會令到菠蘿過甜 ## 我地接近食完時 , 見到有位阿姐黎買燒雞脾 ,
wow ...... 好吸引呀 , 而且價錢都好廉宜 , 下次黎要試一試 ^^