2022-06-29
【香港之中最有名酒店甜品·Tiramisu🍴】/////上個月買左Page 148酒店Package 住一晚包早餐(牛角包&茶/咖啡)人均$2xx 真係幾抵玩😝Cafe係酒店大堂 環境幾闊落 平日早上大多人都要番工 就唔洗排隊〰️難得同朋友嚟到就叫多左份Tiramisu 試試係咪真係好似大家講到咁值得食🤤.👉🏻Homemade Tiramisu ($52)提拉米蘇層次分明 蛋糕表面灑上一層可可粉 中間個層蛋糕同忌廉嘅咖啡味都幾濃郁 幼滑輕盈😚底層手指餅亁較軟身 冇咩酒味🤏.👉🏻Flower Early Grey ($45/pot)有個日式風格大壺裝住藍花伯爵茶💗☕️散發天然花香以及柑桔香甜味 配搭提拉米蘇 牛角包等小食多左分小清新嘅感覺🙆🏻♀️👉🏻Croissant 🥐 ($20/1 piece)牛角包烘熱後變得酥脆 有好多層好大件(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)入口冇一般嘅牛角包咁油膩 相對牛油香味就冇咁出~———📍Page Common (尖沙咀)尖沙咀柯士甸道148號Page 148地舖
/////
👉🏻Homemade Tiramisu ($52)
👉🏻Flower Early Grey ($45/pot)
👉🏻Croissant 🥐 ($20/1 piece)
———
📍Page Common (尖沙咀)
尖沙咀柯士甸道148號Page 148地舖