2016-01-10
作為一位真‧香港人,如果你未食過時新漢堡包,真係值得慚愧!時新漢堡包係屬於香港人既味道,又平又好味,雖然餐廳地方勁淺窄,非常唔好坐,但大家仍然唔介意買外賣企響門口食,亦唔會會介意門口既長龍,會乖乖咁排隊。而我,久唔久都會心思思想黎食,今日都唔例外。一如既往,門口都係排住長龍,無緊要,我目標明確:漢堡芝士蛋包!排隊去!等左大約10分鐘,漢堡新鮮熱辣做起。一打開,原來塊牛肉都幾細,但勝在夠厚身,唔會話咬落去無餡。漢堡係用新鮮牛肉打出黎,鬆軟有肉汁,而且仲有好多洋葱粒,好香好好味!畫龍點睛既仲有個沙律汁,酸酸甜甜,開胃又惹味,熱辣辣,真係寫住稿諗起都想食!最重要係,咁高質素既漢堡包,售價係超廉宜,只係20皮!果然係香港人既好朋友,學生哥既美味飯堂,好快又要黎下一次啦。
而我,久唔久都會心思思想黎食,今日都唔例外。 一如既往,門口都係排住長龍,無緊要,我目標明確:漢堡芝士蛋包!排隊去! 等左大約10分鐘,漢堡新鮮熱辣做起。一打開,原來塊牛肉都幾細,但勝在夠厚身,唔會話咬落去無餡。漢堡係用新鮮牛肉打出黎,鬆軟有肉汁,而且仲有好多洋葱粒,好香好好味!畫龍點睛既仲有個沙律汁,酸酸甜甜,開胃又惹味,熱辣辣,真係寫住稿諗起都想食! 最重要係,咁高質素既漢堡包,售價係超廉宜,只係20皮!果然係香港人既好朋友,學生哥既美味飯堂,好快又要黎下一次啦。