繼續同大家分享屬於香港人嘅茶餐廳, 渣哥有幾黃我諗都唔洗再講啦, 早幾個月終於開左茶餐廳, 我地當然要去食支持下😙😷疫情期間都唔少人排隊, 但應該少過之前, 十幾人排20分鐘左右就入得啦~ 因為肺炎關係, 除左要探熱, 應該係全港第1間食客要出示香港身份證先入得既茶記, 實在太正XD😂 (擔心私隱問題, 睇身分證背面都得) 👍🏻另外都會睇埋有無檢疫手帶先入得, 唔單止店內每檯食客會保持1.5 米距離, 就連每檯排隊人士都會保持1.5 米距離, 食都食得安心好多!👍🏻😋黎到重點野食方面, 一般茶記應該有嘅食物都齊, 我地點左招牌嘅黑牛黑麵, 係收嗲鮮牛肉公仔麵🤣, 即係沙嗲牛肉, 牛味好香濃又新鮮, 個麵煮得啱啱好唔會過腍👍🏻配埋鬆脆嘅丹麥多士, 仲有淡淡奶油香👍🏻 炒蛋好滑身仲送埋熱飲, 抵食呀! 🤩😋蔥油雞扒煎蛋飯, 雞扒勁大塊🤤, 絕對唔係普通雪藏貨識, 肉質鮮嫰, 蔥油味好香, 加埋甜豉油好夾, 但個飯就有d硬, 不完美要改善~總括而言, 佢水準係高過一般茶記, 但又未去到好有驚喜超正, 仲有好多其他食物加上黃到發金都值得再回顧~💪🏻💪🏻

黑牛黑麵

蔥油雞扒煎蛋飯
奶茶

2020-03-07
Waiting Time
15 Minutes (Dine In)
Type of Meal
Lunch