2024-09-13
朋友搬新居,特登放工之後去探訪。嘩!新居很漂亮🤩。之後朋友介紹話平台有間很好的餐廳『Plato Cafe & Bistro』,無論環境、食物、服務、各方面都是優質之選👍門口,感覺真不錯😍行到入面,簡潔光猛,座位坐得舒服,播放著柔和寧靜的音樂,感覺很舒服😌朋友選了一個二人套餐服務員很快便拿來兩碗熱「菜湯」🍲,香滑好味👍「酸忌廉芝士薯條」,出奇好味嘅薯條,哈🤗我哋要咗個「北海道帶子松露野菌意大利粉」及飯品「水果茶」,好味好飲😃服務員推介主菜王牌之選「炭燒澳洲肉眼牛扒」五成熟牛扒好好味😋,入口香,有牛味,有咬感,正😍配咗個焗薯,都係好好味👍食完之後,(心想渴口清水時)服務員已經很窩心地遞上兩杯清水,讚👍之後服務員更問上一句要食甜品時通知👍👍👍,比個讚佢👍最後甜品系一件濃濃芝士味嘅「芝士蛋糕」,好味😋今晚食得很開心,難怪朋友推介『Plato Cafe & Bistro』真係無論環境、食物、服務、各方面均是優質之選👍
門口,感覺真不錯😍
朋友選了一個二人套餐
服務員很快便拿來兩碗熱「菜湯」🍲,香滑好味👍
「酸忌廉芝士薯條」,出奇好味嘅薯條,哈🤗
服務員推介主菜
王牌之選
「炭燒澳洲肉眼牛扒」
五成熟牛扒好好味😋,入口香,有牛味,有咬感,正😍
配咗個焗薯,都係好好味👍
之後服務員更問上一句要食甜品時通知👍👍👍,比個讚佢👍
最後甜品系一件濃濃芝士味嘅「芝士蛋糕」,好味😋
真係無論環境、食物、服務、各方面均是優質之選👍