2021-05-02
我既要求其實好簡單,好食既泡芙最重要都係爆餡‼️呢間既原味泡芙爆餡程度絕對俾足滿分💯😆而且size好大件。揀咗4款口味,原味酥皮($19)、原味朱古力外脆($22)、朱古力酥皮($22)、原味卡脆($24)。每件泡芙都係即叫即唧餡,超新鮮三件既原味爆漿度百分百😂,但好奇怪唯一既朱古力餡竟然冇爆漿?🤔因為今次係獨食,所以買返屋企慢慢享受😌,食之前仲用電子秤量咗幾多克😂,原味朱古力外脆(99克)、原味酥皮(88克)、朱古力酥皮(76克)、原味卡脆(68克)。我最鐘意佢既卡士達醬,口感好滑,勁香雲呢拿🤤,仲見到一粒粒既雲呢拿籽。另外,原味朱古力外脆口感因為多咗層朱古力,佢既朱古力係真係脆架!所以食落相對原味酥皮更為豐富。講到口感,原味卡脆口感係最出色,外層咬落好似裹有一粒粒果仁脆既感覺,食落非常香脆!要講特色既話,普通酥皮一定比外脆同卡脆系列,略顯遜色,但坦白講就算普通酥皮其實都非常唔錯😂,因為呢間既餡實在太正啦💯如果要揀必試口味就推薦原味朱古力外脆同原味卡脆,真心正🤪👍🏻 翻兜既話都會揀返原味卡士達餡☺️,唔知點解呢間唧朱古力餡既份量會比原味少咁多,只係咁啱唔小心唧少咗?🤔但朱古力餡味道一樣都
每件泡芙都係即叫即唧餡,超新鮮
三件既原味爆漿度百分百😂,但好奇怪唯一既朱古力餡竟然冇爆漿?🤔 因為今次係獨食,所以買返屋企慢慢享受😌,食之前仲用電子秤量咗幾多克😂,原味朱古力外脆(99克)、原味酥皮(88克)、朱古力酥皮(76克)、原味卡脆(68克)。
如果要揀必試口味就推薦原味朱古力外脆同原味卡脆,真心正🤪👍🏻 翻兜既話都會揀返原味卡士達餡☺️,唔知點解呢間唧朱古力餡既份量會比原味少咁多,只係咁啱唔小心唧少咗?🤔但朱古力餡味道一樣都係好食😋。
呢間除咗原味同朱古力,仲有芒果口味,但本人對芒果味既忌廉麻麻哋,如果你係芒果控可以一試!
雖然呢間相比起同類型既西樹泡芙,口味同款式選擇都較少,但質素絕對唔差。有興趣可以買promotion set價錢會平啲,更抵食!