2022-01-29 1024 views
Lunch@莎樂美餐廳,香港史上最差服務既餐廳。上層封左唔俾坐,明明入面有位但逼客人坐門口位,個位有陣臭味,唔食起身走,新仔侍應立即話入面有位,最後被安排水吧前卡位。調位後俾一位廣東話講唔正既雌性老屎忽怒啤,餐具扔喺餐桌,仲有一張極污糟既餐桌布(仲污糟過抹腳布),態度極差,問食咩?客人落單飲品,佢就話問你飲咩湯,講左3次可樂,最後發現飲品漏單,全靠新仔侍應補返。未飲完湯,主餐(莎樂美什扒鐵板)已經送上檯,鐵板唔夠熱,汁倒上去無「滋滋」聲,飲完湯個鐵板凍晒。雖然好多人話材料豐富(火腿、豬扒、雞扒、大蝦、腸仔),每樣一件,份量唔多,特別係塊雞扒分開兩小件,望落似雞塊多啲。肉質黎講屬於垃圾級別,豬扒老咬唔開,雞扒有D臭,火腿腸仔大蝦最正常。至於杯飲品同雪糕亦係迷你級別。老老實實,$68加一收費,並唔抵食。同樣,未食完主餐,雪糕甜品已經送上檯,食完主餐個雪糕熔晒,但杯飲品就遲遲未上(漏單)。用餐過程,一群侍應塞係水吧前面講個不停,從跑馬股價一路講到葵涌疫情,雞啄唔斷,粗口連連,但客人招手無人理。個刻我終於明白自己點解被人針對,原來水吧前係卡位係蛇王位,老屎忽嫌客人坐低阻住佢地傾計,所以無所不用
Lunch@莎樂美餐廳,香港史上最差服務既餐廳。

用餐過程,一群侍應塞係水吧前面講個不停,從跑馬股價一路講到葵涌疫情,雞啄唔斷,粗口連連,但客人招手無人理。個刻我終於明白自己點解被人針對,原來水吧前係卡位係蛇王位,老屎忽嫌客人坐低阻住佢地傾計,所以無所不用其技咁想趕個客走,其中一位侍應不斷話佢地生意好差,無學生,其實咁既服務態度仲想滿座?未執粒已係奇跡。

全程最好態度係埋單,舉手竟然一呼百應,收加一服務費但要客人自己行去門口俾錢,張單金額$74.8但實收$75,雖然2毫子唔多但有種被強搶既感覺。

小弟自出生以來第一次食鐵板30分鐘食完,俾錢買氣受,應該熱既唔熱,應該凍既唔凍,想靜靜地堂食Lunch,一群侍應吱吱渣渣仲嘈過收音機,已black List,永無下次。
羅宋湯與超污糟紅餐巾
鐵板午餐
大蝦什扒
2022-01-27
$75 (Lunch)