2021-10-18
深水埗呢間家後都幾出名,之前睇報紙已經見過人介紹,今次真係要親身過黎試下有幾出名👏🏻 黎到果然好多人係門口排隊,好彩我地都算早黎,排左一陣又入得去🥰菜單款式都好多,除左有手工煎餃、湯餃之外,仲有特色小食同埋甜品。餃子店最出名既就係手作芝士蛋糕,我地叫個陣已經得返最後3件,好彩我地仲可以食到餃子同小食都係即叫即炸,所以上枱個陣仲係熱辣辣架,我地叫左韭菜豬肉煎餃,一共有8件($40)皮薄餡靚,外皮炸到金黃色,好香脆、咬落去口感好好。加$15可變套餐,所以我地叫左B餐配左一個日式飯團同汽水一權。日式飯團係用日本米制成,仲有肉碎、菜粒,好惹味。另外我地再叫左雲耳椰菜豬肉湯餃(8件$36),湯底係自家制老火湯,餃子隻隻都好大件,用料豐富。加$5仲可以跟野飲添呀小食方面,就叫左日式炸雞同埋炸雞翼,價錢合理、雞粒雞翼都好大粒,有4件。外脆內嫩,肉質都好有口感。最後要食返個甜品先滿足,係手工芝士蛋糕,中間係半軟心,真落去真係好滑好軟熟,芝士味都好香濃。
日式飯團係用日本米制成,仲有肉碎、菜粒,好惹味。