2024-04-29
燒味飯通常都係買開外賣,但係朋友介紹呢間要坐低食,咁特別,所以就一於試一試。燒腩仔燒鵝飯:🅰️🅰️🅰️🅰️🅰️燒腩仔皮脆就基本,呢間調味亦都啱啱好,整體嚟講我幾滿意😎。燒鵝同樣唔錯,就算唔係鵝髀位,但係肉味都好夠濃,真係食到鵝同鴨嘅明顯分別,呢個抵讚。👍🏻叉燒切雞飯:🅰️🅰️🅰️🅰️🅰️朋友叫左呢個飯,我都有我試下佢嘅😜首先講叉燒,佢哋嘅叉燒冇燶邊,而且肥瘦均稱,夠淋夠味,好好送飯😆。另外佢嘅白切雞,就算係雞胸位,都冇話好嚡,依然都係好Juice (用Juicy形容切雞好似好特別🤣不過係真嘅!)叫得燒味飯,最後當然都要講吓佢哋嘅豉油汁同薑蓉真係好有心,係食得出有調過味🤗唔係死咸。呢d真係小心思。總括嚟講,呢d小店真係要推薦畀大家,街坊嘅人情味特別濃厚🥰再連埋一碗老火湯、新鮮嘅油菜,成餐飯就好滿足😊。誠意推介畀大家嚟食👏🏻!
燒腩仔燒鵝飯:🅰️🅰️🅰️🅰️🅰️
叉燒切雞飯:🅰️🅰️🅰️🅰️🅰️