2021-03-07
香港大學附近石塘咀果邊有好多café,特別係飲咖啡嘅,間間都各有特色。今次同朋友一齊黎到Brew Bros Coffee,坐低食少少野先~Brew Bros Banana Bread $35我係好鍾意食甜品嘅,一入到黎最吸引我嘅就緊係佢地嘅招牌香蕉蛋糕LA。估唔到細細一件,都有做到擺盤,先加左一D榛子醬係碟上面,放上蛋糕,再撒左少少糖霜粉係整碟甜品上,個賣相好吸引!蛋糕屬於厚身不鬆散帶有少少濕潤感嘅質感,香蕉味突出又不會太甜膩。另外,係蛋糕入面仲額外加左一粒粒嘅無花果乾,好有口感,而且無花果乾嘅果甜同香蕉味道好夾!而我嘅朋友就叫左一份Smoked Salmon, Scrambled Eggs, Tomato, Sourdough $108,佢話望落份量好似唔係好多咁,但係食哂係好夠飽,係女生一人嘅份量LA總結,Brew Bros Coffee細細間但係出品好有實力,簡單嘅菜式都做到精而不俗,別出心裁。黎到石塘咀呢邊大家就不妨行上少少,黎到呢度尋味!
Brew Bros Banana Bread $35
Brew Bros Banana Bread