最近才知道呢間文具咖啡店將要結業了,所以我在這個長週末,再次回訪,好好道別。下午三點幾來到,店員依然酷酷的幫我點餐和收錢。坐在吧枱上,望出巳打開的窗口外,無聊哋看看路人行過。🍱 羅勒蟹肉意粉.店員送上的木餐盤,放上了木製的便當盒,好似禮盒包裝.打開膠蓋,羅勒意粉熱辣辣,出煙的.意粉,煮得軟硬適中,鋪滿一點點綠色的羅勒,味道不錯,雖然會食到滿口油油的🫢.蟹肉,凍的,啖啖肉,自己撈入意粉一齊食都幾夾.伴有火箭菜、菠菜和車厘茄,均衡飲食.木叉比較細小,我覺得比較難用,不過這樣不可以狼吞虎嚥,慢慢食都係好事😄🍱 鹽燒鯖魚青醬飯.大大條鯖魚,燒得魚皮香脆、魚肉肉厚,味道幾好,不過用木羹食真是一大挑戰😅.飯裡配有紅米,口味豐富啲、食得健康啲.配有沙律菜和車厘茄呢度啲咖啡口感比較creamy,奶泡好幼細,大啖飲之後,拉花圖案不會太走樣,只係拉花拉得一般般,我知我不要要求太高啦😂☕️ 薑味咖啡.飲落有好香的薑味,但不會遮蓋原本的咖啡味道☕️ 椰子咖啡.攪勻後先飲到椰子味,淡淡的

🍱 羅勒蟹肉意粉
.店員送上的木餐盤,放上了木製的便當盒,好似禮盒包裝
.打開膠蓋,羅勒意粉熱辣辣,出煙的
.蟹肉,凍的,啖啖肉,自己撈入意粉一齊食都幾夾
.伴有火箭菜、菠菜和車厘茄,均衡飲食

🍱 鹽燒鯖魚青醬飯
.飯裡配有紅米,口味豐富啲、食得健康啲
.配有沙律菜和車厘茄

☕️ 薑味咖啡
.飲落有好香的薑味,但不會遮蓋原本的咖啡味道

☕️ 椰子咖啡
.攪勻後先飲到椰子味,淡淡的

椰子咖啡

2023-04-08